Online jegyvásárlás

Robert McKee Story Seminar

Mathias Corvinus Collegium, Budapest
2022. november 16-18.

TANULJ A VILÁG ELSŐ SZÁMÚ STORYTELLING GURUJÁTÓL!

Robert McKee november 16. és 18. között a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezésében hazánkba látogat. Hollywood legkeresettebb forgatókönyvíró- oktatója háromnapos, STORY Seminar nevű előadást és mesterkurzust tart diákoknak és az érdeklődőknek. A mintegy négy évtizede indult kurzus Los Angelestől kezdve Sao Paolon keresztül Sydney-ig, a mai napig teltházzal működik. A Köbli Norbert forgatókönyvíró által vezetett új MCC műhely, a Story Lab meghívására érkező amerikai szaktekintély a filmkészítés mesterségébe és kulisszatitkaiba vezeti be hallgatóit, immáron Budapesten is.

A kurzust indulása óta már több, mint százezren teljesítették, akik közül több, mint 70 Oscar, 250 Emmy és 100 WGA díjas szakember került ki. Robert McKee legismertebb tanítványai: A Gyűrűk Ura forgatókönyvírója és rendezője, Peter Jackson; Akiva Goldsman, az Egy csodálatos elme forgatókönyvírója; Andrew Stanton, a Wall-E rendezője; Paul Haggis, a Millió dolláros bébi és a Casino Royale forgatókönyvírója. Emellett számos színész, mint például Kirk Douglas, Julia Roberts, Meg Ryan, Jimmy Fallon, Russel Brandt és John Cleese, a Monty Python oszlopos tagja is részt vettek a kurzuson. Továbbá kezei közül olyan szakemberek is kikerültek, akik a Breaking Bad, a Trónok Harca, a Downton Abbey, a Kártyavár, a Wall Street Farkasa vagy a Jégvarázs munkálataiban vettek részt aktívan.

Az MCC-ben tartandó háromnapos, exkluzív és intenzív mesterkurzuson a hallgatók első kézből szerezhetnek ismereteket a filmkészítés rejtelmeiről. Robert McKee célja, hogy a tanulók megértsék egy-egy műfaj komplexitását, és átadja számukra a művészi szabadság azon fokát, ahol már nincsenek szabályok. A szakember szerint a forgatókönyvírás egy organikus dolog, melyet nem lehet merev keretek közé szorítani. „McKee ma már csak nagyon ritkán tart előadást, így ez egy vissza nem térő alkalmat jelent nem csak a hazai, hanem a régió filmes szakemberei számára is” - fogalmazott Köbli Norbert forgatókönyvíró, az MCC Story Lab vezetője, akinek Blokád című filmje képviseli majd Magyarországot a 95. Oscar-gálán.

A háromnapos szeminárium helyszíne az MCC budapesti, Tas vezér utcai központja.

A tanfolyam menete
Első nap – Az író és a történet művészete
Második nap – A történettervezés alapelvei
Harmadik nap – A történettervezés alapelvei és az írói mesterség alkalmazása

Napirend
09:00-10:30: Első foglalkozás
10:30-10:50: Kávé- és teaszünet
10:50-12:20: Második foglalkozás
12:20-13:20: Ebédszünet
13:20-14:50: Harmadik foglalkozás
14:50-15:10: Kávé- és teaszünet
15:10-16:40: Negyedik foglalkozás
16:40-17:00: Kávé- és teaszünet
17:00-18:30: Utolsó foglalkozás

Felhívjuk figyelmét, hogy a tanfolyam ideje alatt a helyszínt nem hagyhatja el.

Efott Kft. Adószám: 14391738-2-41 Cím: 1053 Budapest, Ferenciek tere 7-8. E-mail: info@efott.hu

Szoba Vásárlása

Jogi nyilatkozat ÁSZF Kapcsolat
OTP - MKB  Barion - Visa, Visa Electron, Master Card, Maestro, American Express